Baker og baker:) I dag serinakaker og pepperkaker som skal sendes til det faderlige opphav som julegave, og siden jeg ikke har noen nedarvede oppskrifter (i allefall ikke noen jeg kunne finne i farta) ble det oppskrift fra henholdsvis melpose og ukeblad. Og begge funket:) Det morsomste var i grunn at jeg trykket ut litt av serinakakedeigen i en liten muffinsform og laget sjokoladeterter (med chai truffle som fyll) og mince pies - og gubben foretrakk serinakakene som mince pie-deig framfor den Nigellavarianten jeg pleier å lage! Må jeg faktisk gå over til denne?
Har forresten kjøpt pepperkakehusutstikkere på utenknekk.no og de er nå ferdig bakt - fant noen skjønnhetsfeil (vinduene fungerer ikke helt) og det er ikke understreket at man må kjevle dem ut på stekebrettet, tror jeg... Men i alle fall: Elsker ideen. Slik går det når man slipper en ingeniørmann løs på kjøkkenet;-)
Og forresten: Chai truffles, ble utrolig gode!
1 dl kremfløte varmes opp, la
2 teposer chai/indian spice trekke i fløten i fire minutter.
Smelt 200 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade ned i den krydrere fløten, avkjøl.
Rullet det som ikke ble tertefyll til små kuler og har lagt dem i kjøleskapet til kos:)
1 kommentar:
Mmm, trøfler er bare nydelige......Disse hørtes herlige ut! Hege
Legg inn en kommentar