...bruker vi til å bake brød og biscotti. Brød fordi det er tomt i brødboksen (selv om jeg bakte en diger porsjon rundstykker i går, for halvparten og vel så det havnet i fryseren) og biscotti fordi det er en glimrende presang:)
Oppskrift basic biscotti:
2 egg
200 g sukker
1 splash vaniljeekstrakt (kan sløyfes) røres kjapt sammen. Ha i
250 g mel
1 strøken ts bakepulver
1 klype salt og selvvalgt fyll.
Klapp deigen til en lang "kubbe" på ca 5 cm bredde og en halvannen cm høy, denne porsjonen dekker diagonalen på stekebrettene mine. Jeg fukter hendene først, da blir det minimalt søl og kliss:)
Stekes på 175 grader ca 15 minutter til den er gyldenbrun oppå. Ta ut og la den kjøle seg litt ned før den skjæres på skrå i smale skiver, legg dem tilbake på bakebrettet og tørk dem i ovnen på ettervarme (med døren på gløtt) eller en 10-15 min på 150 grader. Kjøl helt ned og pakk itett boks eller i cellofan som gave:)
Fyll: alt som er godt og passer til humør/årstid/høytid/mottaker. I dag har jeg brukt sjokolade og valnøtter i én porsjon og tørkede tranebær og pomeransskall i den andre. Ellers er mandler en hit, hvit sjokolade, marsipan i småbiter (flott til å bruke opp rester etter jul), sukat...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar